Samarbeten

Uppsala Kommun

Vårdhundskolan och Uppsala Kommun har ett långtida samarbete vad gäller utbildning, fortbildning och utveckling av vårdhundsteam och skolhundsteam.

Då Mia Boivie utbildade sig och sin hund Bosse och blev sveriges första certifierade vårdhundsteam skapades en kontakt och ett samarbete som idag innebär att Uppsala Kommun är störst i sverige när det kommer till vårdhunds ekipage.

Vi är oerhört tacksamma att ha fått vara med på resan och stötta Uppsala på det sätt vi kan genom utbildning och bollplank för utvecklingen.

På bilden ser ni Lena Maria Lundberg och David Svennelid från Vårdhundskolan samt Mia Boivie från Uppsala Kommun på Demensdagarna i Malmö där vi tillsammans föreläste och informerade om vårdhundsarbetet.

 

Vårdhundskolan i samarbete med Uppsala kommun på Demensdagarna

Göteborg & Nya Varvets Hundskola

Vårdhundskolan har lyxen att få samarbeta med härliga Mia Edelton på Göteborg & Nya Varvets Hundskola i Göteborg.

Eftersom förfrågningarna är många om att kunna delta på våra utbildningar från flera orter i Sverige växte ett samarbete fram med Mia i Göteborg där vi håller lämplighetstester, certifieringar och utbildningsdagar.

Vi ser fram emot att fortsätta utveckla samarbetet med Mia och hennes team av fantastiskt duktiga instruktörer.

www.hundskolan.net

 

Barncancerfonden

Vi på Vårdhundskolan och Swedish Dog Academy försöker hjälpa till där vi kan och har valt att stötta Barncancerfonden på olika vis genom åren.

Vi har flera kommande projekt på gång så fort covid-19 situationen är under kontroll.

Att stötta både forskningen med pengar och de drabbade familjerna är något som ligger oss nära till hjärtat.

På bilden ser ni ett gäng vårdhundsteam som var med på ett evenemang för barn och deras syskon som drabbats av cancer.

Har du förslag på hur vi kan stötta Barncancerfonden får ni gärna höra av er.

www.barncancerfonden.se

 

Odd Fellow

Under åren har Vårdhundskolan haft möjligheten att påverka ett antal loger inom Odd Fellow som gett ut stipendier till personer som velat gå utbildningen men av en eller annan anledning behövt ekonomiskt stöd för att kunna genomföra utbildningen.