Vem är vi?

Vårdhundskolan ägs av Swedish Dog Academy AB som drivs av Lena Maria Lundberg och David Svennelid sedan 2017.

David och Lena Maria har gemmensamt många decennier av hundkunskap och erfarenhet som professionella hundexperter. David är utbildad beteendevetare inom hund samt instruktör inom det mesta som går. Medan Lena Maria har specialiserat sig i assistanshundar och vårdhundar där hon varit med från början av projektet ”Hund i vården”. Lena Maria är även undersköterska i botten och har tidigare erfarenheter inom akutsjukvård, åldringsvård, demensvård, barnsjukvård.

Våra kursdeltagare kommer från hela landet. Vi utbildar och föreläser på företag och organisationer runt om i sverige och har även utbildat/testat vårdshundteam i norge och finland.

$

Lena Maria har en fil. kand. i pedagogik

$

David är utbildad beteendevetare

$

Lena Maria har jobbat med vårdhund sedan 2007

$

David är medlem i ICB och ICAN

$

Lena Maria har två labradoodlar idag

$

David har en border collie och en jaktlabrador

Förutom vårdhundsutbildningar, erbjuder vi även allt från valpkurs till vardagslydnad, agility och nose work via Swedish Dog Academy. För mer information om den typen av kurser kan ni besöka swedishdogacademy.com.

”Hund i vården” Arvsfondens guldkorn 2013

Vad säger folk

Denna kurs är den i särklass bästa utbildning jag någonsin gått! Att få träffa så många likasinnade, som brinner för samma sak är fantastiskt och jag har blivit fylld av energi nästan varje gång! Det har även varit gånger då jag gått hem och undrat vad jag gett mig in på… Föreläsningarna har varit mycket intressanta allihopa, en bra mix av olika områden! Utbildningen är inte bara en hundutbildning, man utvecklas som person också. Så tack för att ni startat en så bra utbildning!

Emma Schär, sjuksköterska, Hässleholms sjukhus, strokerehab

Utbildningen är mycket viktig för att vårdhundshanteringen ska ske professionellt och med hög kvalité. Såväl för patienternas som för hundarnas skull måste användningen av vårdhundar bygga på kunskap och genomtänkta rutiner.

Johan Beck-Friis, leg veterinär, ledamot i styrelsen för Djurskyddet Sverige

Utbildningen är grundlig och höga krav har ställs på de hundar och hundförare som diplomeras. De kunskaper och färdigheter som krävts är dock nödvändiga för att säkerställa ett professionellt bemötande av den enskilde och att ett gott resultat uppnås.
Att höra Ingeborg föreläsa är en ”feel good-upplevelse” som rör och berör.

Ingrid Jansson. Uppdragsstrateg, Uppsala kommun, Kontoret för hälsa vård och omsorg

R

Vi följer en sis standard

För att försäkra alla involverade om trygghet och säkerhet i arbetet med vårdhund finns en SiS standard upprättad. Den följer vi.

Vill du veta mer om oss och vad vi kan erbjuda dig?

 

N

Vi följer kravspecifikationen

N

Vi samarbetar med yrkesverksamma runt om i landet

N

Vår kunskap och därav utbildning är gedigen

N

Erfarenhet av utbildning av många vårdhundsteam

N

Om du börjar hos oss, hjälper vi dig hela vägen

N

Vårt engagemang blir hyllat gång på gång