Lena Maria Lundberg

Hundar och djur har alltid funnits i Lena Marias liv. Under många år arbetade hon med omplacering av hundar och fick då en bra grund att stå på när det gäller att utveckla positiva sidor hos olika hundar och hundraser.

De senaste åren har hon arbetat i huvudsak med Vårdhundar på Vårdhundskolan samt med hundar som markerar för högt eller lågt blodsocker, sk. Diabeteshundar.

Hennes utbildning inom hundområdet är både från Sverige och USA (Delta society, numera Pet Partners). Lena Maria har även vidareutbildning inom assistanshundar från Europa (ADEU).

Hon är i grunden utbildad undersköterska och har arbetat inom bland annat åldringsvård, akutsjukvård och på barnavdelningar.

Utöver detta har Lena Maria även en fil kandidat i pedagogik från Lunds Universitet och har arbetat som personalchef/personaldirektör på flera stora internationella företag.

Förutom hundar tycker hon verkligen om kor och är en hejare på koraser!

$

Lena Maria har en fil. kand. i pedagogik

$

Lena Maria har jobbat med vårdhund sedan 2007

$

Lena Maria har två labradoodlar idag

Lena Maria under utbildning i USA
Lena Maria under utbildning i USA

David Svennelid

David har utbildningar inom beteendevetskap, etologi och även instruktör inom det mesta som är möjligt när det kommer till hund.

Det var medan han bodde i England som David blev färdigutbildad beteendevetare (med utmärkelse) och därmed kvalificerade sig som medlem i flera olika internationella organisationer. Sedan 2015 har han involverat sig mest i en internationell organisation som heter International Canine Behaviourists (ICB).

Han är även medlem i International Companion Animal Network (ICAN) som är en övergripande organisation för flera olika djurinriktade yrkesgrupper dedikerade till att arbeta så kallat ”Force Free”.

I England jobbade jag som instruktör inom lydnad på en respekterad hundskola samt som agility instruktör på regionala ‘brukshundsklubben’ där jag också var med i styrelsen.

Agility är en av mina favoritsporter som jag tävlat mycket i tidigare. Jag har haft turen att fått träna med många olika klubbar och tränare i bland annat England som t ex Nigel Stains, Ray Ellerton, Nic Jones, Kim Hunt, Gregg Derret m fl.

Ett annat intresse som ligger honom varmt om hjärtat är Nose Work och han är SNWK certifierad instruktör, doftprovsdomare och även validerare av instruktörer. David satt även som ordförande för SNWK mars 2018 till juni 2020. För mer information om denna SKK-klubb hittar ni på www.snwk.se.

$

David är utbildad beteendevetare

$

David är medlem i ICB och ICAN

$

David har en border collie och en jaktlabrador

 

Davids stora breda intresse med hundar är deras naturliga beteende och hur dessa kan bli använda av oss ägare utan att behöva använda “tvångsmetoder”. David tror mycket starkt på samarbete mellan djur och människor, det vill säga teamwork, och förespråkar inte på något sätt tvång, dominans eller träning som kan skada hundarna fysiskt eller psykiskt.

David på MyDog med Pyttis

Annette Lindberg

Annette har jobbat i över 35 år inom vård och omsorg med personer i alla åldrar och med olika funktionshinder. Hon är utbildad och certifierad vårdhundsförare med sina två Labradoodlar Charlie och Saga. Hon har även en yngling (Ellen) som tränas upp för att även hon bli vårdhund inom kort.

I grunden är Annette utbildad undersköterska med många påbyggnadskurser och har drivit projekt med bl.a. förbättra vård i livets slut.

Annette startade sin resa som vårdhundsförare redan 2013 och har sedan dess utbildat Charlie och Saga till läshund (R.E.A.D utbildning som Vårdhundskolan höll) och senare så bestämde hon sig för att förkovra sig ytterligare och har gått hundinstruktörsutbildning och är diplomerad hundinstruktör, dog parkour instruktör och är snart även certifierad nose work instruktör samt hundTRICKinstruktör.

Under 2020 gick Annette som lärling här på Vårdhundskolan för att bli vårdhundslärare. Och med sin gedigna erfarenhet och utbildningar inom både människo-aspekten och hundkunskap passar Annette perfekt in som lärare på Vårdhundskolan där hon främst utbildar ekipage i Göteborg och Skåne.

Annette bor på landet utanför Halmstad där hennes stora intresse för hundar delas med katter och höns som också är en del av familjen.

$

Charlie & Saga är både vårdhund och läshund

$

Charlie är känd skådis och har medverkat i musikalen Annie (2 uppställningar!)

$

Annette har 3 labradoodlar

Annette med eleven Abba på en av våra utbildningsdagar